Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi

Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi, bilişim ve yapay zekâ alanında akademik ve bilimsel faaliyetlerin etkin koordinasyonunu sağlamak amacıyla 1 Ağustos 2024 tarihinde kurulmuştur. Kuruluş aşamasında Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği ile Yapay Zekâ ve Makine Öğrenmesi bölümlerinden oluşması planlanmıştır.

Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesinin vizyonu, hızla gelişen teknoloji dünyasında öncü, yenilikçi ve sürdürülebilir çözümler üreten bir eğitim, araştırma ve geliştirme merkezi olmaktır.

Araştırma ve İnovasyon: Yenilikçi araştırmaları teşvik etme ve bu araştırmaları topluma değer katacak şekilde uygulama

Endüstri ile İşbirliği: Sanayi ve diğer kurum ve kuruluşlarla güçlü iş birlikleri kurarak öğrencilerinin gerçek dünya problemleri üzerinde çalışmasını sağlama ve sektöre hazır hale getirme

Teknolojik Gelişim ve Adaptasyon: Hızla değişen teknolojik trendlere uyum sağlayacak esneklikte eğitim müfredatı ve programları geliştirme.

Tanınırlık: Alanında uluslararası düzeyde tanınan saygın bir fakülte olma.

Toplumsal Katkı: Bilgi teknolojileri ve bilgisayar bilimi aracılığıyla toplumsal problemlere çözümler sunma ve teknolojiye erişimi artırarak toplumun genel refahına katkıda bulunma

Kapsayıcı: Farklı kültürel ve akademik geçmişlerden gelen öğrenci ve personeli için zengin ve kapsayıcı bir eğitim, öğretim, araştırma ve geliştirme ortamı oluşturma.

Bu vizyona ulaşmak amacıyla;

Nitelikli Eğitim Sunmak: Öğrencilere, bilgisayar ve bilişim bilimlerinin temel prensiplerini, yenilikçi yaklaşımlarla öğretmek ve onları alanlarında lider konuma gelmeleri için gerekli bilgi, beceri ve yetkinliklerle donatmak.

Araştırma ve Geliştirmeyi Teşvik Etmek: Yenilikçi ve disiplinler arası araştırmaları destekleyerek bilgi teknolojileri ve bilgisayar bilimleri alanında ileri düzeyde bilgi ve teknoloji üretimini teşvik etmek.

Toplum ve Endüstri ile İş Birliği Yapmak: Toplumun ve endüstrinin ihtiyaçlarına yönelik projeler geliştirerek, öğrencilerin ve akademisyenlerin gerçek dünyadaki problemler üzerinde çalışmasına olanak tanımak ve bu iş birlikleri aracılığıyla üniversite ve toplum arasında köprü oluşturmak.

Kapsayıcı ve Çeşitli Bir Ortam Sağlamak: Farklı kültürel ve akademik geçmişlerden gelen öğrenci ve akademik kadronun gelişimini destekleyen, kapsayıcı ve çeşitliliği teşvik eden bir öğrenme ve araştırma ortamı sunmak.

Sürekli Gelişim ve Yenilik: Eğitim programlarını ve araştırma projelerini sürekli olarak güncelleyerek ve geliştirerek değişen teknolojilere ve toplumsal ihtiyaçlara hızla uyum sağlamak.

Etik ve Sorumlululuk Bilinci Geliştirmek: Öğrencilerin ve araştırmacıların etik değerler ışığında, sorumlu bir bilimsel yaklaşım sergilemelerini sağlamak ve bu değerleri eğitim, araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin merkezine yerleştirmek.