Sanatçı Gençler Tiyatro Topluluğu

Sanatçı Gençler Tiyatro Topluluğu (SAGETT) 2007 yılında Mühendislik Fakültesi öğrencisi Adem Emre Pınar öncülüğünde kurulmuştur. 2021 yılına kadar çeşitli oyunlar sergilemiş ve o yılın sonunda tüm üniversite öğrencilerine açık bir "öğrenci topluluğu" sıfatı kazanmıştır. Sanatçı Gençler Tiyatro Topluluğu, güncel tiyatro platformunu takip eden ve bu platforma kendi yorumunu getirmeyi, tiyatroyu kendi bakış açısıyla izleyicilerine sevdirmeyi, dahası anlatmayı ve tiyatronun hem bir sanat dalı hem de hayata karşı bir duruş olduğunu göstermeyi hedeflemektedir. Toplam üye sayısı her geçen gün artan topluluğun aktif üyesi 20 kişi olmakla beraber geçmişten bugüne toplam 1500 öğrenciye sahne gösterilerine katılma ve yeteneklerini gösterme konusunda şanslar tanımıştır. Kurulduğu yıldan itibaren; Ara-f, Dünyada Olmaz, Önce Ben, Ayarlarız, Tanrılar Aşkına, Üvey Mektup ve 30'dan fazla skeç gösterisiyle 73 oyun sergilendi ve 25000 seyirciyle buluşma fırsatı buldu.Sanatçı Gençler Tiyatro Topluluğu, tüm faaliyetlerini Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Konya Teknik Üniversitesi Rektörlüğü ’nün izni ile gerçekleştirir.