Bölüm Başkanı: Prof. Dr. Hakan KARABÖRK Bölüm Başkan Yardımcısı: Prof. Dr. Serkan DOĞANALP Bölüm Başkan Yardımcısı: Doç. Dr. H. Bilgehan MAKİNECİ Arazi Yönetimi Ana Bilim Dalı Başkanı: Prof. Dr. Tayfun ÇAY Fotogrametri Ana Bilim Dalı Başkanı: Prof. Dr. Hakan KARABÖRK Jeodezi Ana Bilim Dalı Başkanı: Prof. Dr. Ekrem TUŞAT Kartografya Ana Bilim Dalı Başkanı: Prof. Dr. İ. Bülent GÜNDOĞDU Ölçme Tekniği Ana Bilim Dalı Başkanı: Prof. Dr. Cihan ALTUNTAŞ |
Bölümümüz TYÇ logolu diploma eki vermektedir.
. |
TARİHÇE
Harita Mühendisliği Bölümü Konya Devlet Mühendislik Mimarlık Akademisi (KDMMA) bünyesinde Eylül 1972 tarihinde Harita ve Kadastro Mühendisliği Bölümü olarak açılmıştır. 1970-1971 öğretim yılında açılan KDMMA, inşaat mühendisliği ve mimarlık bölümlerinden oluşuyordu. Bölümlerin kuruluş çalışmalarının gecikmesi nedeniyle bölüm Mart 1973 tarihinde öğretim yılına başlamıştır.
1982 yılında KDMMA'nın Selçuk Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesine dönüştürülmesi sonrası, Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği adı altında eğitimine devam edilmiştir. Bölüm Ekim 1991 tarihinde Alaeddin Keykubat Kampusuna taşınmıştır. 1992/1993 öğretim yılından itibaren ikili öğretime (normal ve ikinci öğretim) başlanmıştır. 2001-2009 yılları arasında zorunlu İngilizce hazırlık uygulanmış, 2009-2010 öğretim yılından itibaren başarma zorunluluğu olmayan İngilizce hazırlık uygulamasına geçilmiştir. 2009 yılında YÖK genel kurulunda alınan bir karar ile bölümün adı "Harita Mühendisliği" olarak değiştirilmiştir.
Konya Teknik Üniversitesi; 18.05.2018 tarih ve 30425 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmış olan 7141 sayılı kanunun yedinci maddesiyle 2809 sayılı kanuna eklenen Ek Madde-179 ile yeni bir üniversite olarak kurulmuştur. Selçuk Üniversitesine bağlı olan Mühendislik Fakültesinin adı ve bağlantısı değiştirilmiştir. Konya Teknik Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak “Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi” oluşturulmuştur. Harita Mühendisliği bölümü Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi içinde faaliyetine devam etmektedir.
Program Dili: Türkçe
Program Tanımı: 4 yıllık lisans programı
Kabul Kayıt Koşulları: Yükseköğretim Kurumları Sınavı, Dikey Geçiş Sınavı, Yabancı Öğrenci Sınavı ve Yatay Geçiş
Önceki Öğrenmenin Tanınması: Programa yatay ve dikey geçiş ile gelen öğrenciler daha önce alıp başarılı oldukları derslerden Fakülte Yönetim Kurulu kararı ile muaf tutulabilir.
Mezuniyet Şartları: Öğrencinin programda yer alan ve yükümlü olduğu tüm dersleri başarmış olması ve mezuniyet ağırlıklı not ortalamasının 2.00 olması gerekmektedir. Öğrenci başarısı Konya Teknik Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğine göre değerlendirilir. Mezuniyet için 240 AKTS sağlanmalıdır.
Ölçme ve Değerlendirme Esasları: Konya Teknik Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği esaslarına göre yapılır.
İstihdam olanakları: Mezunlar kamu kurumları ve özel sektör kuruluşlarında mühendis olarak çalışma imkanına sahiptirler. Bağımsız iş kurabilme nitelikleri kazanan mezunların kendi işyerlerinde çalışmaları da mümkündür.
Üst Derece Programlara Geçiş: Programı başarılı bir şekilde tamamlayan mezunlar Harita Mühendisliği alanında veya bu alandan öğrenci kabul eden diğer bilim dallarında yüksek lisans ve doktora derecelerine başvuruda bulunabilir.
MİSYONUMUZ
Ulusal ve uluslararası seviyede eğitim-öğretim faaliyetleri gerçekleştirmek, bilimsel araştırmalar yapmak ve bilim ile teknolojiyi toplum yararına sunmaktır.
VİZYONUMUZ
Ulusal ve uluslararası gereksinimlere uygun eğitim-öğretim veren, nitelikli bilimsel araştırmalar ile bilim ve teknolojiye hizmet eden ve toplumsal gelişime katkı sağlayan uluslararası düzeyde tanınmış saygın bir bölüm/anabilim dalı olmaktır.
KTÜN HARİTA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ KALİTE GÜVENCESİ POLİTİKASI
KTÜN HARİTA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ EĞİTİM ÖĞRETİM POLİTİKASI
KTÜN HARİTA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ARAŞTIRMA POLİTİKASI
KTÜN HARİTA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ TOPLUMSAL KATKI POLİTİKASI
KTÜN HARİTA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ULUSLARARASILAŞMA POLİTİKASI
KTÜN HARİTA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ YÖNETİM POLİTİKASI
|