Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi

Misyon

Osmanlı Devleti’nden günümüze uzanan süreçte, Türkiye Cumhuriyeti tarihini çağdaş dünya tarihinin bir parçası olarak ele alıp, disiplinler arası yaklaşım ve bilimsel yöntemlerle incelemek. Türk çağdaşlaşmasının geçmişini ve problemlerini ayrıntılı bir şekilde ele almak. Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin temel değerlerini topluma ileterek tarih bilinci kazandırmak ve günümüz Türkiye’sinin toplumsal, kültürel sorunlarını çözmeye yönelik tarihsel bilgi üretmek. Türk çağdaşlaşma tarihini bütün yönleriyle, eleştirel bakış açısıyla değerlendirebilme yeteneği kazanmış bireyler yetiştirmek, Türk tarihinin temel değerlerini gençliğe ileterek tarih bilinci kazandırmak ve bugünün Türkiye’sinin stratejik önemi ile bağdaştırarak tarihsel bilgileri aktarmaktır.

Vizyon

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin 21. yüzyılda karşılaşabileceği ulusal ve uluslararası düzeydeki sorunlara ilişkin akademik düzeyde bilgi üretir ve bu bilgileri öğrencilere aktarır.

Türk gençliğini; millî, insanî, manevî ve kültürel değerlerinin şuurunda, Büyük Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin birer ferdi olarak, devletine karşı görev ve sorumluklarını bilen, Türk Devleti’nin ülkesi ve milleti ile bölünmez bir bütün olduğuna inanan ve bundan haklı gurur duyan, Atatürk İlkelerini ve İnkılaplarını anlayarak içtenlikle benimseyen, bu inançlardan aldığı güçle, memleketine daha yararlı olmaya çalışan, fikri hür, vicdanı hür kimseler yetiştirmeyi hedefler.