Kariyer Merkezi

GÜNEY KARİYER FUARINA ÖĞRENCİ KATILIMI İÇİN AÇIKLAMA

18-19 Mart 2022 tarihleri arasında düzenlenen Güney Kariyer Fuarına öğrenci katılımı için Kariyer Merkezi olarak 21.02.2022 tarih ve 46709 sayı ile fakültelerimiz ve meslek yüksekokulumuza yazılı bildirim yapılmıştır. Kurumumuzun grup gezileri için uygun aracının olmaması nedeniyle Konya Büyükşehir Belediyesi sponsorluğunda öncelikle bir adet olarak belirlenen otobüs sayısı girişimlerimizle iki araca çıkarılmıştır. Yani Isparta’ya gidecek otobüslerde, üniversitemizden hem öğrenci (84 kişi) hem de personelimiz (6 kişi) dahil, toplam 45+45=90 kişilik koltuk mevcuttur. Araçta yolculuk edecek her koltuk için önceden yapılması gereken seyahat sigortasının yapılabilmesi ve üniversitemizden gezi izinlerinin iki hafta öncesinde alınması gerektiği için fakülte ve yüksekokulumuzdan yazılara cevap beklenmiştir. Ancak etkinlik yaklaştığı halde katılımcı öğrenci listelerin gelmemesi nedeniyle tekrar hatırlatmak adına 04.03.222 tarih ve 48544 sayılı yazımız ile birimlerimizden (Mühendislik ve Mimarlık-Tasarım Fakülteleri ve Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu) Güney Kariyer Fuarına katılacak öğrenci listelerini 8 Mart 2022 günü mesai bitimine kadar göndermeleri istenmiştir.

Konya Teknik Üniversitesi GÜNKAF’a katılacak öğrenci sayılarının Birimlerden Kariyer Merkezine gelen cevap yazısına göre istekli öğrenci sayısı:

28 Şubat 2022

Ktun Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu

Katılımcı öğrenci yoktur

8 Mart 2022

Ktun Mimarlık ve Tasarım Fakültesi

217

8 Mart 2022

Ktun Mühendislik Fakültesi

229

9 Mart 2022

Ktun Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu

110

8 Mart 2002 mesai bitiminde İki otobüs kontenjanı doldurabilecek şekilde iki fakültemizden seçilen öğrenci sayısı, 9 Mart 2022 tarihinde ilgili fakültelere gönderilmiştir. (Müracaatın çok olmasından dolayı GÜNKAF etkinliği için özellikle son sınıf öğrencileri seçilmiş, müracaat sırasına göre öğrenci alınmıştır)

9 Mart 2022 günü Mimarlık ve Tasarım Fakültesi ve 10 Mart 2022  günü Mühendislik Fakülte yönetim kurullarında bu listeler onaylanmış, kesinleşmiş ve gerekli izinler verilmiştir. Tabloda bu listelerdeki öğrenci sayıları verilmiştir:

9 Mart 2022

Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Yönetim Kurul Kararı

20 Asil

10 Mart 2000

Mühendislik Fakültesi Yönetim Kurul Kararı

64 Asil + 10 yedek

Bu konu ile ilgili bilgi almak isteyen öğrencilerimize mail, telefon görüşmeleri ile cevap verilmiştir. Kariyer Merkezi web sayfası ve sosyal medya hesaplarından etkinliğe katılmayı isteyenlerin çok fazla olması nedeniyle seçim kriterleri koymak zorunda kaldığımız ve son sınıf olan öğrencilere öncelik tanıdığımız konusunda açıklamada bulunulmuştur. Görmek isteyenler için ilgili tüm yazışmalar açıktır.

Önümüzdeki süreçle, Kariyer Merkezi olarak yeni etkinlikler düzenlemek ve kurum dışı etkinliklere katılmak üzere çalışmalarımız sürmektedir.  Konya Teknik Üniversitesi Kariyer Merkezi kurumsal sayfamızdan ve merkezimizin sosyal medya sayfalarından bu etkinliler duyurulduğu için öğrencilerimizin bu haber kanallarını takip etmelerini öneririz. Öğrencilerimizin yapılacak bu etkinliklerine katılmaları, GÜNKAF’a gösterdikleri ilgi kadar bizleri mutlu edecektir. Yeni etkinliklerde buluşmak dileğiyle.

Doç.Dr. A. Deniz OKTAÇ BEYCAN

Kariyer Merkezi Müdürü