Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğü

Down Sendromu Farkındalığı

21 Mart Dünya Down Sendromlular Farkındalık günü sebebiyle 19 Mart 2021 Cuma günü Karatay 3. kademe Özel Eğitim Uygulama Okulu'nda  Konya Teknik Üniversitesi organizasyonuyla bir Futsal Turnuvası düzenlenmiştir. Etkinlği KTÜN Engelli Öğrenci Birimi,  Sağlık Kültür Daire Başkanlığı ve MİM1 Öğrenci Topluluğu düzenlemiştir. Etkinliğe destek veren İlçe Milli Eğitim Müdürü, Özel eğitim ve Uygulama Okulları Müdürleri, Atatürkçü Düşünce öğrenci Topluluğu ve gönüllü katılımcılar ile birlikte keyifli geçen turnuva, dostluk ve centilmenlik ilkeleri doğrultusunda berabere tamamlanmıştır.

Futsal için Konya Karatay Özel Eğitim Uygulama Okulundan ve Melike Hatun Özel Eğitim Meslek Okulundan katılan 5 Down Sendromlu öğrenci ile MİM1 ve Atatürkçü Düşünce Topluluğu öğrencilerinden oluşan 5 öğrenci ile karma takım oluşturuldu. +1  formalarıyla sahaya çıkan takımlar hakemin başla düdüğüyle kıyasıya mücadele verdi. Birbirinden keyifli anlara sahne olan  ve 20 dk süren maç berabere sonuçlandı.

Maç sonunda Rektör Prof. Dr. Babür Özçelik’in de farkındalık oluşturmak için sahaya çıkarak down sendromlu öğrencilerle penaltı atışı yaptı. Özel öğrencilerle bir süre sohbet eden Rektör Babür Özçelik, maç sonunda hatıra fotoğrafı çektirdi.

KTÜN - Konya Teknik Üniversitesi | Gelişimin Öncüsü (ktun.edu.tr)

ktun down sendromu futsal farkındalık ktun engelli öğrenci birimi down futsal