Metalurji ve Malzeme Mühendisliği

2023 – 2024 ÖĞRETİM YILI SONUNDA YAZ STAJI YAPACAK ÖĞRENCİLERİN

29 Mayıs 2024 Çarşamba GÜNÜNE KADAR STAJ EVRAKLARINI

Doç.Dr. Mehmet YILDIRIM’a veya Dr.Öğr.Üyesi İ.Cihan KAYA’ya

ELDEN TESLİM ETMELERİ GEREKMEKTEDİR.

BU TARİHTEN SONRA GELEN EVRAKLAR DEĞERLENDİRMEYE ALINMAYACAKTIR.

ÖNEMLİ NOTLAR

1. Aşağıda başvuru sırasında istenilen belgeler listelenmiştir

• Staj başvuru formu (Öğrenci imzası ve yetkili mühendis (veya insan kaynakları yetkilisi) tarafından firma kaşesi+imza))
  • Staj ücretlerine işsizlik fonu katkısı
  • Beyan ve taahhütname (Sağlık hizmeti alan veya almayan)
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • SGK Provizyon (Müstehaklık) Belgesi (e-devletten alınacak)

2. Zorunlu staj belgesi firmaya staj başvurusu sırasında teslim edilecektir.

3. Pratik sicil fişi staj sonunda yetkili mühendis tarafından doldurulacak ve kapalı zarfta staj defteri ile birlikte bölüm staj komisyonuna teslim edilmelidir.

4. Pratik sicil fişine ve staj defterinin ilk sayfasına fotoğraf yapıştırılmalı ve dekanlık özel kalem tarafından mühürlenmelidir. Pratik sicil fişi ve staj defteri staj sona erdikten sonra bölüm staj komisyonuna teslim edilmelidir.

5. Yaz stajı için staj süresi 20 iş günüdür. Pazar ve Resmi Tatil (15 Temmuz Pazartesi ve 30 Ağustos Cuma) günleri staj süresine dâhil değildir.

6. Cumartesi günleri staj yapılacaksa staj yapacağınız firmanın cumartesi günleri çalıştığına dair yazı getirilmelidir.

7. Staj defterine öğrencinin kendi el yazısı ile 20 güne karşılık gelen en az 20 sayfa yazılmalıdır. Staj defterleri mutlaka el ile (mavi tükenmez kalem ile)  doldurulacaktır. Defterler sadece yazıdan oluşmayıp, mutlaka içerisinde şekil, çizelge, şema, teknik resim vb. bulunmalıdır. Her öğrencinin staj yaptığı firmada hammaddenin tesise girişinden ürüne dönüşünceye kadar hangi aşamalardan geçtiğini gösterir bir akış şeması çizmesi gerekmektedir.

8. Staj yapılacak yer belirlenirken kurum/kuruluşta "EN AZ İKİ MÜHENDİS" in çalışması gerekmektedir. Mühendislerden birinin METALURJİ ve MALZEME MÜHENDİSİ olması gerekmektedir. Staj yeri seçerken bu kurala özellikle dikkat edilmesi gerekmektedir.

Staj 2024