Rektör Özçelik, “TEKNOFEST’te Üniversitemizi Temsil Eden Tüm Takımlarımızla Gurur Duyuyoruz”

Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST2020) ‘Akıllı Ulaşım’ kategorisinde 'Şehir içi Trafik Işık Ağının Optimum Kontrolü' projeleriyle Üçüncülük ödülünü kazanan RACLAB Intelligent Traffic Control Takımı akademik danışmanı Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Akif Durdu, Rektör Prof. Dr. Babür Özçelik’i makamında ziyaret etti.

Ziyarette Gaziantep'te gerçekleştirilen finallerde aldıkları üçüncülük ödülünü Rektör Prof. Dr. Özçelik’e takdim eden Doç. Dr. Durdu, bugüne kadar verdikleri desteklerden dolayı Rektör Özçelik’e teşekkür etti.

Gelecek genç neslin, milli teknoloji üretme ve geliştirmeye olan meraklarının attırılmasını hedefleyen TEKNOFEST finallerinde 11 kategoride 24 takım ve 3 bireysel katılarak üniversitemizi temsil eden öğrenciler ve öğretim üyeleriyle gurur duyduklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Babür Özçelik, “Üniversitemiz, alanında uzman akademik kadrosu, nitelikli lisans ve lisansüstü öğrencileriyle ülkemizin milli ve yerli proje geliştirecek güç ve inançtadır. Önümüzdeki yıllarda bu iddiamızı daha da ileriye taşıyacağımıza yürekten inanıyorum. Bu vesileyle uluslararası düzeyde olan bu önemli organizasyondaki başarılarından dolayı öğretim üyelerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ederim” dedi.

Rektör Özçelik, “TEKNOFEST’e hazırlık sürecinde hedeflerini gerçekleştirilmesi adına danışmanları tarafından destek isteyen tüm takımlarımıza BAP tarafından destek verilmiştir. Ayrıca pandemi sürecinde çalışmalarına devam eden ekiplerimizin her türlü önlemleri alınmış ve öğrencilerimize maske, dezenfektan, siper gibi ekipmanlar sağlanmıştır. Konya Teknik Üniversitesi olarak tüm ilgili birimlerle koordineli bir şekilde öğrencilerimize verdiğimiz destek her zaman devam edecektir. Üniversitemiz adına, milli teknoloji hamlesinde yer alarak ülkemizin geleceğinde söz sahibi olacak gençlerimize olan güvenimiz, desteğimiz ve inancımız tamdır. Bu vesileyle takımlarımızın Gaziantep'e ulaşımları konusunda verdiği desteklerden dolayı Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanımız Uğur İbrahim Altay'a, öğrencilerimizin konaklamalarına imkân tanıyan Türkiye Diyanet Vakfı Yurtlar ve Sosyal Tesisler İktisadi İşletmesi Müdürü Oğuz Köktaş’a teşekkür ederiz” diye konuştu.

KTÜN Konya Teknik Üniversitesi Prof. Dr. Babür Özçelik TEKNOFEST2020