KTÜN'de, Son 1 yılda 29 Akademisyen 53 Projeye Destek Verdi

Bölgedeki sanayi kuruluşlarıyla işbirliğini geliştirmek, nitelikle araştırmalarla elde edilen bilginin sanayide uygulamaya konularak katma değere dönüşmesine katkı sağlamak hedefiyle çalışmalarına yön veren Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN), bu kapsamda 2020 yılında Konya sanayisinin önde gelen firmalarına danışman olarak görevlendirdiği 29 akademisyen ile 53 projeye destek verdi.

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi ile Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulundan öğretim elemanlarının danışmanlık yaptığı projelerin 23 tanesi INNOPARK TTO üzerinden gerçekleştirilirken, 31 proje ise Konya Selçuk TTO üzerinden yürütülüyor. Danışmanlık yapılan projelerin 11’i TÜBİTAK, 6’sı KOSGEB Ar-Ge inovasyon programı kapsamında destekleniyor. Üniversite Girişimcilik Endeksinde önemli bir Performans göstergesi olan firma sahibi akademisyen sayısı ise yine 2020 yılında 12’dir.

KTÜN Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik “Üniversite-Sanayi işbirliğinin hedefi üniversitelerin bilimsel ve teknolojik bilgi birikimini, sanayiye aktararak ekonomik değere dönüşmesine katkıda bulunmaktır.  Üniversite olarak büyük önem verdiğimiz üniversite-sanayi işbirliğine yönelik bölgedeki firmaları Ar Ar-Ge, inovasyon çalışmalarına yönlendirerek, üniversitedeki akademisyen ile sanayici arasında karşılıklı güvene dayalı, sürdürülebilir işbirliği oluşturmayı hedefliyoruz. Bunun yanında sanayiden gelen ihtiyaç taleplerini, üniversitede konunun uzmanlığına sahip, doğru akademisyene yönlendirmeyi ve üniversite-sanayi buluşma platformlarının inşa edilmesini, üniversite-sanayi işbirliğinin temel yapı taşlarından birisi olarak görüyoruz.  Sanayicilerimizin sorunlarını tespit edebilmesi için yapılan düzenli sanayici ziyaretlerini, ya da akademisyenler ile sanayicileri buluşturan organizasyonların yapılmasını ve sık sık tekrarlanmasını oldukça önemsiyoruz.  Üniversitemizde görevli akademisyenlerimizin Konya’nın önde gelen firmalarına danışmanlık yapması da bu amaç doğrultusundaki hedeflerimizin birer göstergesidir. KTÜN olarak bu hedef doğrultusunda çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz. Dolayısı ile de bölgemizin ve ülkemizin kalkınmasına destek olacağız” dedi.