Haber Detay

Anasayfa > Haberler > Haber Detay

KTÜN, TÜBİTAK Sanayiye Yönelik Proje Desteği Programı Kapsamında 8 Proje Almaya Hak kazandı

TÜBİTAK ‘2209-B Sanayiye Yönelik Lisans Araştırma Projeleri Desteği Programı’ kapsamında 2020 yılı 1. Döneminde Konya Teknik Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesinden 7 proje desteklenmeye hak kazandı.

Bu kapsamda Konya Teknik Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Sinan Şahin danışmanlığında Hüseyin Çelik, "Sonlu elemanlar yöntemi kullanılarak random geometrisi optimizasyonu" projesi, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Akif Durdu danışmanlığında Cansel Boynukara, Fırat Bozkaya, Metehan Aslanbaş'ın "Otonom Temizlik Robotu" isimli ELFATEK firmasıyla yürütülecek RACLAB projesi, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Akif Durdu danışmanlığında Şevval Çelik ve Mert Dağadası'nın "GPS Olmadan Hava Aracı Konumlandırma" isimli TUSAŞ firmasıyla yürütülecek RACLAB projesi, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Ceylan danışmanlığındaki Celal Ceylan, Mehmet Selman Doğan, Mahmut Çevik, "Termal Vücut Haritasının Analizini Yapabilen IoT Tabanlı Akıllı Bebek Tartısı" isimli ERTUNÇ ÖZCAN firmasıyla yürütülecek projesi, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Mücahid Barstuğan danışmanlığında Ebrar Öz, "Preslerde Kullanılan Tij Mili Pullarının Kalite Kontrolü" isimli projesi, Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Mevlüt Türköz danışmanlığında İhsan Burak Yeter, Hasan Kutluer, Rafet Koyuncu, ‘Roket Burun Konisinin Hidro şekillendirme Yöntemi ile Üretilmesi’ isimle TÜRKAV Makina ile yürütülecek projesiyle, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Elemanı Arş. Gör. Dr. Umut Özkaya danışmanlığında Gizem Özdemir, İrem Özsoy’un "Silo Tahıl Analizinde Makine Öğrenmesi Destekli Radar Sistemleri Tasarımı" isimli proje, Endüsri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. İsmail Karaoğlan danışmanlığında Selen BORHAN, Elif YURT, Ecra UĞUZ' un  'Genel Maksat Helikopter Projesi Montaj Hattı Operasyonlarının Paralel Çok İşçili Dengelenmesi' isimli projeleri sanayi firmaları ile beraber yürütülecek.

REKTÖR ÖZÇELİK’TEN TEBRİK

Sanayi ile yürütülen ortak projelerin üniversite, sanayi firmaları ve öğrenciler için her zaman önemli olduğunu vurgulayan Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, öğretim üyesi ve öğrencilerin başarısından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Öğretim üyesi ve öğrencilerimizin başarıları her zaman için bizi gururlandırıyor. Hedefimiz bilimsel araştırma faaliyetlerimizin topluma faydalı ürün ve hizmetlere dönüşmesidir. Bölgemize ve ülkemize karşı sorumluluklarımız bir gereği olarak çalışmaya ve proje üretmeye devam edeceğiz. Öğretim üyelerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. ” dedi.

KTÜN Konya Teknik Üniversitesi Prof. Dr. Babür Özçelik