Duyuru Detay

Anasayfa > Duyurular > Duyuru Detay

Rektör Prof. Dr. Babür Özçelik'in '29 Ekim Cumhuriyet Bayramı' Mesajı

Türk Milleti için en büyük miras şüphesiz Cumhuriyettir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının öncülüğünde büyük fedakârlık ve insanüstü mücadelenin sonucu olarak 29 Ekim 1923’te bırakılan bu mirasın 97. Yıldönümünü bağımsız bir millet olarak kutluyor olmanın gururunu yaşıyoruz.

Tarihe altın harflerle kazınan Kurtuluş Savaşı destanımızın ardından aziz milletimizin doğasına ve geleneklerine en uygun yönetim biçimi olan ‘Cumhuriyet’ ilan edilmiştir. Nice zor zamanların üstesinden millet olma bilinci ile gelen, en kötü koşullarda bile ırk, din, dil ve mezhep ayrımı gözetmeksizin birbirine sımsıkı sarılan bu millet, Cumhuriyeti ilelebet payidar kılmak için de dün olduğu gibi bugünde var gücüyle çalışmaya devam edecektir.

Bu vesileyle bizlere bağımsız ve onurlu bir miras bırakan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere vatan uğruna canlarını veren aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, Konya Teknik Üniversitesi ailesi başta olmak üzere tüm milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı tebrik ederim.

Prof. Dr. Babür ÖZÇELİK

Konya Teknik Üniversitesi KTÜN 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı