Duyuru Detay

Anasayfa > Duyurular > Duyuru Detay

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Uzaktan Öğretim Sistemiyle Yapılacak Sınavlarla İle İlgili Hatırlatma

• Değerli öğrencilerimiz @ktun.edu.tr uzantılı e-posta adreslerinizi aktif etmeyi unutmayınız.
  • Sınavda sadece bir KAMERAya (mobil telefon kamerasına veya harici kameraya) ihtiyaç olacaktır. İkinci bir kameraya gerek duyulmayacaktır.
  • Bölüm başkanlığınca ilan edilen adınızın bulunduğu sanal sınıflarda LMS (Öğrenim Yönetim Sistemi) sistemini kullanarak sınavlarınıza bağlantı sağlayınız.
  • Sınav yoklamasına katılmak üzere, mutlaka sınavdan 30 dakika önce @ktun.edu.tr uzantılı e-posta adresinizi kullanarak, yoklamanın alındığı Google Meet’e bağlantınızı sağlayınız. Sınav yoklamalarına mutlaka katılınız.
  • Öğrenci kimlik kartlarınız sorulduğunda sınav gözetmenlerince görülebilecek şekilde KAMERAnıza yaklaştırınız, sesli olarak ad ve soyadınızı söyleyiniz. Kimliklerinizin sınav süresince yanınızda olduğundan emin olunuz.
  • KAMERAnızı kendinizi, sınav masanızın üzerini, sınav evrakınızı ve bilgisayar ekranınızı gösterecek şekilde konumlandırınız.
  • Sınav güvenliği ve denetimi için KAMERA bağlantınızı sınav süresince açık tutunuz.
  • Sınav güvenliğini riske atacak hal ve hareketlerden kaçınınız.
  • Sınav sırasında sınav kâğıtlarının fotoğrafını çekmek gerektiğinde kısa süreli olarak mobil telefonunuzu kullanabilirsiniz.
  • Sınav sonunda sınav evraklarınızı LMS sistemine sorunsuz yüklediğinizden emin olunuz.
  • Sınavdan önce mutlaka KTÜN-UZAKTAN ÖĞRETİM İLE YÜRÜTÜLEN DERSLERE AİT SINAVLARIN UZAKTAN ERİŞİM YOLUYLA YAPILMASINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR” ı detaylı bir şekilde okuyunuz.

Bu Usul ve Esaslar, Konya Teknik Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği ile Yükseköğretim Kurulunun 24.09.2020 tarih ve 12 nolu Genel Kurul kararıyla kabul edilen “Yükseköğretim Kurumlarında Uzaktan Öğretime İlişkin Esaslar” ve Covid-19 Pandemisi kapsamında Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından alınan kararlara dayanılarak düzenlenmiş ve Üniversitemiz Senatosunca 6 Ocak 2021 tarihinde kabul edilerek yürürlüğe girmiştir.