Makine Mühendisliği

Yaz Okulu Başvuru Formu

2023 - 2024 Eğitim - Öğretim Yılı için yaz okulu kapsamında bölümümüz dışından ders alabilmek için çevrim içi ön başvuruya onay alınması gerekmektedir. Yaz okulu için ön başvuru sonuçları düzenli aralıklarla ilan edilecektir. Yaz okulu süreci hakkında detaylı açıklama Konya Teknik Üniversitesi Yaz Okulu Yönergesi’nde mevcut olup, yaz okulu başvurusu öncesinde bu yönerge incelenmelidir. Ders seçiminde belirtilen hususlara mutlaka dikkat edilmesi önem arz etmektedir:

• Alınacak dersin denkliğinin içerik, kredi / AKTS değeri açısından KTÜN Makine Mühendisliği Bölümü İntibak Komisyonu tarafından ders seçimi öncesinde uygun görülmesi gereklidir. Bu sebeple duyuruda yer alan ilgili çevrim içi form aracılığıyla ders kaydı öncesinde bireysel olarak yapılan başvuruya onay alınması, derse intibak yapılabilmesi ve yaz okulunda alınan derse ait harf notunun Öğrenci Bilgi Sistemi'ne işlenebilmesi için zorunludur.

• Her bir ders için ayrı ayrı başvuru yapılmaktadır. Yaz okulu başvuruları sadece bağlantı adresi verilen form üzerinden çevrim içi olarak alınmakta olup, bu forma sadece @ktun.edu.tr uzantılı e-posta adresi ile ulaşılabilmektedir.

• Alınacak derslerde ön şartların sağlanması gerekmektedir.

• Seçilecek yaz okulu dersinin yüz yüze olması zorunlu olup, ilgili ders uygulamalı (Bitirme çalışması/ödevilaboratuvar/atölye derslerilaboratuvar uygulaması vb.) olmamalıdır.

• Seçilecek dersin kredi değeri, Konya Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'ndeki dersin kredi değerine eşit veya daha fazla olmalıdır. (Seçilecek dersin AKTS değeri, Konya Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'ndeki dersin AKTS değerine eşit veya daha fazla olmalıdır.)

• Yaz okulunda öğrenciler öncelikle tekrarlamak zorunda oldukları dersleri almak kaydıyla en fazla 18 AKTS toplam değerinde ders alabilirler. Yalnızca yaz okulunda alacağı derslerle mezun olacak öğrenciler en fazla 24 AKTS toplam değerinde ders seçebilirler. Bir üst sınıftan ders alabilmek için genel ağırlıklı not ortalaması (GANO) en az 3.00 olmalıdır.

• Yaz okulundan ders alınmak üzere başvurulacak üniversite programının (Yerleştirildiğiniz yıl için) YGS-LYS yerleştirme taban puanı, Konya Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'ne yerleştiğiniz yılın taban puanından daha yüksek olmalıdır. (https://yokatlas.yok.gov.tr/ ile bu durum kontrol edilmelidir.)

• Sadece fakülte düzeyinde ders seçilebilmektedir, meslek yüksek okullarından yaz okulu kapsamında ders alınamamaktadır.

• Yaz okulu dersinin bulunduğu günlerde staj yapılamamaktadır. Dolayısıyla yaz okulu dersinin bulunduğu günlerin staj yapılacak günlere herhangi bir şekilde denk gelmemesi gerekir.

YAZ OKULU BAŞVURU FORMU

(Sadece @ktun.edu.tr uzantılı e-posta adresi ile erişilebilmektedir.)

KTÜN Makine Mühendisliği Bölümü İntibak Komisyonu

KTÜN