Harita Mühendisliği

Staj Hakkında Önemli Duyuru

2022 – 2023 ÖĞRETİM YILI SONUNDA KAMU/ÖZEL SEKTÖR STAJI YAPACAK ÖĞRENCİLERİN

02 HAZİRAN 2023 TARİHİNE KADAR STAJ BİLGİ FORMUNU AŞAĞIDA BELİRTİLEN GOOGLE CLASSROOM’A TESLİM ETMELERİ GEREKMEKTEDİR.

BU TARİHTEN SONRA GELEN EVRAKLAR DEĞERLENDİRMEYE ALINMAYACAKTIR.

CLASSROOM KODU: j3yl765


ÖNEMLİ NOTLAR

1. Kamu/Özel sektör stajının yapılabilmesi için öğrencilerimizin aşağıda belirtilen şartları sağlıyor olmaları gerekmektedir.

  • Topoğrafik Harita Yapımı dersinden GEÇMİŞ olmak – 1205421 (G)
  • Bilgisayar Destekli Harita Yapımı dersinden en az DD ALMIŞ olmak – 1205311 (DD)
  • Konum Ölçmeleri dersinden en az DD ALMIŞ olmak – 1205301 (DD)

2. Bu Şartları sağlayan öğrenciler, Staj Bilgi Formunu ve Staj Bilgileri.xlsx’i ilgili google sınıftan indirip doldurmaları ve SGK SPAS Müstehaklık Belgesi’ni (e-devletten alınacak) google sınıfına pdf olarak yüklenmelidir.


3. Kamu/Özel sektör stajı için staj süresi "EN AZ" 20 iş günüdür. Staj defterine haftalık; kamuda 5 iş günü, özel sektörde 6 iş günü yazılmalıdır.


4. Staj yapılacak yer belirlenirken kurum/kuruluşta "EN AZ BİR HARİTA MÜHENDİSİ"NİN olması gerekmektedir. Staj yeri seçerken bu kurala özellikle dikkat edilmesi gerekmektedir.


5. Bölümümüze "ÖZEL" hazırlanan staj defteri ve rehberi yukarda belirtilen google sınıfından indirilmelidir.


6. Staj başlangıç tarihi en erken;

  • 1505421-Topoğrafik Harita Yapımı dersini alacak ve yıl sonunda başarılı olarak tamamlayacak öğrenciler için: 31 Temmuz 2023
  • 1205622- Arazi Bilgi Sistemi Amaçlı Alım ve Tasarım /1205624 Kartografik Tasarım dersini alacak ve yıl sonunda başarılı olarak tamamlayacak öğrenciler için: 31 Temmuz 2023
  • 1505421-Topoğrafik Harita Yapımı ya da 1205622- Arazi Bilgi Sistemi Amaçlı Alım ve Tasarım /1205624 Kartografik Tasarım derslerinden hiçbirini almayacak öğrenciler için: 3 Temmuz 2023 olmalıdır.

KTUN Harita Mühendisliği Bölümü Mesleki Staj Staj Bilgi Formu Staj-2023