Depremzede Gençler İçin Yetenek Sınavlarına Hazırlık Kursu Hk.

KONYA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU

DEPREMZEDE GENÇLER İÇİN YETENEK SINAVLARINA HAZIRLIK KURSU

Amaç

06.02.2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli 11 ilimizde yaşanan deprem afeti ile şehirlerinden göç etmek zorunda kalan depremzede ailelerin çocukları için, yetenek sınavı ile öğrenci alan lisans bölümlerine hazırlık amacıyla, depremzede öğrencilerimize haftada bir gün 6 saat olmak üzere, branş öğretim elemanlarımız tarafından resim kursu verilmesi planlanmaktadır. Düzenlenecek kurs, depremzede olduğunu ispatlayan ve deprem bölgesinden geldiğini belgeleyen gençlere verilecektir. Deprem afeti dolayısı ile travma geçiren ve ciddi psikolojik yıkıma uğrayan, maddi imkanları da kısıtlı olan depremzede gençlerin, hayata tutunmaları, geleceğe umutla bakmaları için ücretsiz ve gönüllük esasına dayalı olarak verilmesi düşünülmüştür. Böylece güzel sanatlar fakültelerinin ilgili bölümlerine girmek isteyen depremzede gençlerimize hayallerine giden yolda bir umut eli uzatmış olacağız.

Kurs Yeri ve Tarihi

Konya Teknik Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu,

Ayakkabı Tasarım ve Üretimi Programı atölyesi,

Her hafta Perşembe günü      : 09:00–12:00 ile 13:00 - 16:00

Kurs başlama tarihi              : 23.03.2023

Kurs bitiş tarihi                     : 22.06.2023

Müracaat: Konya Teknik Üniversitesi Teknik Bilimler M.Y. O. Öğrenci işleri

Kimler müracaat edebilir: Depremzede olduğunu belgeleyen 12. sınıf öğrenciler

Kurs İçeriği

• İmgesel bakış açısından obje kompozisyonu,
  • Canlı model veya imgesel karakalem çizim teknikleri,
  • Karakalem tekniği ile yapılacak yetenek sınavları için gerekli el becerisi,
  • Çizgi, oran, orantı, düzenleme, perspektif, ton, ışık, gölge, plan, insan anatomisi, iç mekan, dış mekan, doku ve kompozisyon
  • Suluboya, kuruboya, pastel tekniklerinin çizim uygulamaları.

Kurs Sonunda Başvuru Yapılabilecek Olan Bölümler

Resim,  Heykel, Seramik ve Cam Tasarımı, Moda ve Tekstil Tasarımı, Grafik Tasarımı, Çizgi Film ve Animasyon, Resim-İş Öğretmenliği, Bileşik Sanatlar, Plastik Sanatlar, Fotoğraf, Sanat Eserleri Konservasyonu ve Restorasyonu, Sahne Dekorları ve Kostüm Tasarımı, Geleneksel Türk El Sanatları, Görsel İletişim Tasarımı Bölümleri

Kurs Öğretim Elemanları

Öğr. Gör. : Cem Karakız