İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğü

İş Sağlığı ve Güvenliği Temel Eğitimi

Rektörlük 241 nolu Konferans Salonunda düzenlenen programa KTÜN Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi akademik ve idari personel katıldı.

Konya Teknik Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörü Öğr. Gör. Halil Çelik, sunumunda, ‘Genel İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri” ne ilişkin bilgi verdi. 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanun kapsamında 2 bin 200 işkolunun yer aldığını ve ilgili mesleklerin tehlike sınıflarına göre ayrıldığını ifade eden Çelik, Konya Teknik Üniversitesi olarak 4 farklı birimde iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin çalışma başlattıklarını, ilgili organizasyon yapısı ve ekiplerin oluşturulması için de gerekli süreçlerin devam ettiğini belirtti.

Prof. Dr. Ahmet Peker “ Güvenlik Kültürü, Prof. Dr. Yakup Kara “Tehlike, Risk”,  Prof. Dr. Niyazi Bilim “Acil Durum ve Yangın” ile Ögr. Gör. Mustafa ARSLAN  “Çalışma Planı" konularında sunumlarını gerçekleştirdi.

isg