Öğretim Üyelerimiz Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Elsevier ve Stanford Üniversitesi’nin her yıl gerçekleştirdiği dünyanın en etkili bilim insanları listesi açıklandı. KTÜN; “kariyer boyu etki” kategorisinde 5, “yıllık etki” kategorisinde ise 8 akademisyeniyle Türkiye’den listeye giren üniversiteler içinde yer alarak önemli bir başarı elde etti.

Elsevier ve Stanford Üniversitesi’nden bilim insanlarının her yıl gerçekleştirdiği dünyanın en etkili bilim insanlarının sıralandığı son liste geçtiğimiz günlerde bilimsel, teknik ve tıbbi içerik konusunda uzmanlaşmış yayıncılık şirketi olan Elsevier tarafından yayımlandı. Buna göre sıralama, “kariyer boyu etki” ve “yıllık etki” olarak iki kategoride listelendi. Listenin oluşturulmasında; nitelikli yayın sayısı, yayınların yer aldığı derginin etkisi, patent sayısı, yapılan atıf sayısı, h-indeks, hm-indeks, makale sayısı, atıf alan makale sayısı ve yayımlandığı derginin etkisi gibi uluslararası ölçütler kullanıldı.

Elsevier en etkili KTÜN’lü bilim insanları listesine erişim için tıklayınız

Elsevier kariyer boyu etki kategorisinde yer alan KTÜN'lü bilim insanları listesine erişim için tıklayınız

Elsevier tarafından yayımlanan listeye erişim için tıklayınız.