Konya Teknik Bilişim Topluluğu

Konya Teknik Üniversitesi Bilişim Topluluğu, Konya Teknik Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü bünyesinde kurulmuştur. Bölümümüzün en köklü topluluklarından biridir.

Bilişim Topluluğu olarak misyonumuz; bölümümüzdeki arkadaşlarımıza dersler konusunda yardımcı olmak ve onlara arkadaş ortamında eğitimler vermek, bilgisayar alanındaki alt dallarla tanıştırmak ve sektörden insanlar ile paneller-oturumlar düzenleyerek onları iş dünyasında hazırlamaktır.

Bu kapsamda örnekler vermek gerekirse; 1. Sınıf arkadaşlarımıza "C Oryantasyon Dersi" verilmesi, okulumuzdan mezun olmuş ve işe başlamış arkadaşlarımızla "Mezunlar Buluşması" etkinliğimiz, Microsoft Sertifikalı Azure Eğitimi etkinliğimiz örnek verilebilir.