Metalurji ve Malzeme Mühendisliği

Uzaktan Erişim Sınavları ve Vize Sınav Programı

Sevgili öğrencilerimiz,

"Konya Teknik Üniversitesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Uzaktan Öğretim ile Yürütülen Derslere ait Sınavların Uzaktan Erişim Yoluyla Yapılmasına İlişkin Usul ve Esaslar" 18.11.2020 tarihli Senato Toplantısında yürürlüğe girmiştir (Konu ile ilgili duyuru için tıklayınız). Yürürlüğe giren Usul ve Esaslar, ara sınav, yıl sonu sınavı, bütünleme sınavı, mazeret sınavı, tek ders sınavı gibi tüm sınavlarda uygulanacaktır. Sınavların, Usul ve Esaslara uygun olarak yapılabilmesi için, öğrencilerin yapması gereken ön hazırlıklar, sınavın yürütülmesi, sonlandırılması, kayıt altına alınması gibi işlemlerin açıklanacağı videolar, Üniversitemiz Uzaktan Öğretim birimi tarafından hazırlanıp yayınlanacaktır.

Söz konusu Usul ve Esaslara ulaşmak için tıklayınız. Sınavların nasıl uygulanacağı detaylarıyla bu dökümanda anlatılmaktadır. Her öğrencimizin bu dökümanı dikkatlice okuyarak sınav öncesi yapması gerekenleri öğrenmesi gerekmektedir. Kamera, bilgisayar, internet bağlantısı vb. teknolojik donanım yetersizliği bulunan öğrencilerimiz yaşadıkları yerdeki Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı tüm kurumlara (ilkokul, ortaokul, lise) ve YÖK’e bağlı tüm üniversite birimlerine (fakülteler, meslek yüksek okulları, vb.) başvurarak sınava/derslere girebilirler. Bahsi geçen tüm kurumlar arasında işbirliği protokolleri yürürlüktedir.

Her sınav için ilgili dersin LMS sayfasında öğrencilerin hangi sanal sınıflarda sınava gireceğine dair linkler (Google Meet, Zoom, vd.) paylaşılacaktır. Sınav süresince öğrencinin kamerasının (sınav gözetmeninin ihtiyaç görmesi durumunda mikrofonun) sınav süresince açık bulundurulması zorunludur. Tüm sınav süreci kayıt altına alınacaktır. Bir dersin sınavına girecek öğrenci sayısı 50’den fazla ise öğrenciler gruplara ayrılarak, her biri en fazla 50 öğrenci kapasiteli sanal sınıflar oluşturulacaktır. Bu bilgiler ve her ders için hangi sınav çeşidinin uygulanacağı, ilgili dersin öğretim üyesi tarafından önümüzdeki hafta (21-27 Kasım) size iletilecektir.

Bölümümüz, Vize sınav programına ulaşmak için tıklayınız. Programda belirtilen oturumların ilk 20 dakikasında sınav sorumlusu ve/veya sınav gözetmen(ler)i tarafından öğrencilerin canlı (görüntülü) olarak yoklamaları alınacaktır (örneğin; 09:00 oturumundaki sınavlarda 09:00-09:20 arası yoklama alınacak, 09:20’de sınav başlayacaktır). Test ya da klasik şekilde uygulanacak sınavlar, dersin LMS sayfasındaki sınav/ödev modülünde sınav başlama saatinde erişiminize açık hale gelecektir. Klasik sınav cevaplarınızı verilen süre içerisinde el yazısı ile hazırlayacak, sınav sonunda ise fotoğraflarını çekerek ya da tarayarak LMS sistemine yüklemeniz gerekecektir.

Bölümümüzdeki uygulama esaslı (Laboratuvar, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Uygulamaları-1 gibi) derslerin sınav çeşitleri için ilgili öğretim üyesi ile iletişime geçebilirsiniz. Ayrıca bu derslerin LMS sayfalarında da bilgilendirmeler yapılacaktır.

Sınavlarınızda başarılar dileriz.

Uzaktan Erişim Sınavları Uzaktan Öğretim Vize Sınavları