Haber Detay

Anasayfa > Haberler > Haber Detay

Üniversitemizde Makarnadan Köprüler Birbirileri İle Yarıştı

Üniversitemiz Mimarlık ve Tasarım Fakültesi ile Kuzey Boru A.Ş. iş birliğinde öğrenciler, ‘Çubuk Makarna Köprü Yarışması’ etkinliğinde bir araya geldi. Materyal olarak seçilen çubuk makarnalar mimarlık öğrencilerinin hünerli elleri ile birbirinden etkileyici ve işlevsel köprülere dönüştü.

Oldukça keyifli olan etkinlik açılış ve konuşmaların ardından öğrencilerin tasarladığı köprülerin sergilenmesi ve jüri üyelerinin estetik ve özgünlük değerlendirmesi ile devam etti. Etkinlikte öğrencilere çubuk makarna ikramı yapıldı. Köprülerin yapısal verimlilik değerlendirmesi için yükleme deneylerin yapılmasının ardından dereceye girenlere ödülleri verildi.

Birbirinden başarılı çalışmaların sergilendiği yarışma sürecinde öğrenciler hem eğlenceli hem de bilgi ve tecrübelerini pekiştirebilecekleri ortamda doyasıya eğlendi. Tüm gün süren etkinlikte, Sırat Köprüsü Takımı birinci, Best Architect Takımı ikinci, Dış Mimarlar ise üçüncü olarak yarışma sürecini tamamladı.

Gelişim Yerleşkesi konferans salonunda yapılan etkinliğe akademik ve idari personelimiz, Kuzey Boru A.Ş. yetkilileri ve öğrenciler katıldı.

Konya Teknik Üniversitesi KTÜN