KTÜN’den Kütüphane Haftası’nda Anlamlı Kutlama

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığımız tarafından 60. Kütüphane Haftası kapsamında kutlama etkinliği gerçekleştirildi.

KTÜN Merkez Kütüphanesi’nde düzenlenen organizasyona Rektörümüz Prof. Dr. Osman Nuri Çelik ile akademik, idari personel ve öğrencilerden oluşan kütüphane kullanıcıları katıldı.

Organizasyona katılanlarla birlikte kitap okuma etkinliği ile başlayan 60. Kütüphane Haftası kutlaması, daha sonra 1 yıl boyunca en fazla kitap okuyan ve veri tabanlarına en fazla erişim sağlayan kullanıcılara ödül verilmesi ile devam etti.

Çeşitli teknolojik ürünler ve hediye çeklerinden oluşan ödül paketlerini katılımcılar bizzat Rektörümüzün elinden aldı. Rektörümüz Prof. Dr. Osman Nuri Çelik ayrıca kutlama organizasyonunda kütüphane personelinin kütüphane haftasını kutlamak amacıyla teşekkür belgesi takdim etti.

“KÜTÜPHANELER TÜRKİYE YÜZYILI’NDA MİHENK TAŞI”

Ödüllerin verilmesinin ardından konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Osman Nuri Çelik, kütüphaneler ve kitap okumanın önemine dikkat çekerek, insanın zihni gelişimine katkı sağlayan yegâne unsurun kitap okumak olduğunu belirtti. Rektörümüz konuşmasında Kütüphane sayılarının önceki yıllara oranlara hızla arttığını ifade ederek, kütüphanelerin niceliksel ve niteliksel artışının Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaşmada mihenk taşı anlamı barındırdığını söyledi.

Daha sonra söz alan Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Ayhan Tekin konuşmasında Cemil Meriç’in Ülke romanında geçen kütüphane ile ilgili “Kütüphane bütün çağların, bütün ülkelerin ölümsüzleri ile dolu. Bu ulular bezmine kabul edilmenin tek şartı liyakat. Mabede bayağılar giremez. Diriler naziktir, ölümsüzler temiz.” bölümünden bahsederek ödül töreni sponsorları Hiperkitap, Ebsco, Online Bilgi, Piri Keşif Aracı ve Yordam’a teşekkür etti.