KTÜN’de Yazılım Mühendisliği Bölümü Açıldı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından ‘YÖK-GELECEK PROJESİ’ kapsamında “Kritik Teknoloji Alanları” olarak belirlediği Yazılım Mühendisliği Bölümü, Konya Teknik Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi bünyesinde açıldı. Bölüm, yapay zeka ve makina öğrenmesi konularında bilimsel ve akademik çalışmalar yürütecek.

YÖK tarafından ‘YÖK-GELECEK PROJESİ’ kapsamında öncelikli ve özellikli alan öğretim üyesi istihdamı çerçevesinde “Kritik Teknoloji Alanları” belirlenmiş ve bu kapsamda Konya Teknik Üniversitesi’nin ‘Yazılım Mühendisliği Bölümü’ ile ‘Yazılım Mühendisliği Anabilim Dalı’ açılması konusundaki teklifi Yükseköğretim Yürütme Kurulu tarafından 2547 sayılı Kanun'un 2880 sayılı Kanun'la değişik 7/d-2 maddesi uyarınca kabul edildi. Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi bünyesinde açılacak olan Yazılım Mühendisliği Bölümü, yapay zeka ve makina öğrenmesi konularında çalışmalar yürütecek ve bu alanlarda lisans öğretimi verecek. Bölümün önümüzdeki öğretim yılında öğrenci alması hedefleniyor.

KTÜN Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, “Üniversitemiz Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi bünyesinde Yazılım Mühendisliği Bölümü açılması yönündeki teklifi Yüksek Öğretim Yürütme Kurulu tarafından uygun görülmüştür. Bu kapsamda Yüksek Öğretim Kurulunca belirlenen öncelikli alanlardan “yapay zeka ve makina” alanında üniversitemize iki adet öğretim üyesi kontenjanı verilmiştir. Üniversitemize kazandırdığımız her bölüm gerek ülkemizin gerek bölgemizin ve şehrimizin gelecekteki ihtiyaçlarına katkı sağlaması dikkate alınarak belirlenmektedir. Bu vesileyle açılan ve ilk kez öğrenci alacağımız Yazılım Mühendisliği Bölümüzün, Konyamıza, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

KTÜN Konya Teknik Üniversitesi Prof. Dr. Babür Özçelik