Duyuru Detay

Anasayfa > Duyurular > Duyuru Detay

Konya Teknik Üniversitesi 2023‒2024 Öğretim Yılı Dikey Geçiş Sınavı (DGS) Kayıt Duyurusu

E-KAYIT YAPTIRAN ÖĞRENCİLERİN KAYIT İŞLEMLERİ:

Elektronik kayıt yaptırmak isteyen adaylar, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının e-devlet kapısı üzerinden sunduğu "Üniversite E-Kayıt" uygulamasını tıklayarak, https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit adresi üzerinden 14-18 Eylül 2023 tarihleri arasında (18 Eylül 2023 tarihinde saat 23.59'a kadar) elektronik kayıt işlemlerini gerçekleştirebilecektir.

ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonucunda Üniversitemize yerleştirilen adaylar, kayıtlarını 14-20 Eylül 2023 tarihleri arasında yapabileceklerdir.

Elektronik kayıt yapan adayların, ders kayıt işlemlerinde sorun yaşamamaları için e-kayıt işlemlerinin başarıyla gerçekleştirildiğine dair yazıyı ekranda görmeleri gerekmektedir.

Önemli Not:

1. E-kayıt yapanların Üniversitemize başvurarak tekrar yüzyüze kayıt yaptırmalarına gerek yoktur.
  2. Elektronik kayıt yaptıran öğrencilerden belge istenmemektedir.
  3. II. Öğretim öğrencileri harçlarını 18-22 Eylül tarihleri arasında öğrenci numaralarına Ziraat Bankasına yatırabilirler.

E-KAYIT YAPTIRAMAYAN ÖĞRENCİLERİN KAYIT İŞLEMLERİ:

*Elektronik kaydı tercih etmeyen veya zorunlu nedenlerle elektronik kaydı yapılamayan öğrenciler Üniversitemize gelerek kayıt yaptıracaklardır.

**E- Kayıt yaptıramayan öğrencilerin kesin kayıtları 14-20 Eylül 2023 tarihleri arasında kayıt bürolarında mesai saatlerinde yapılacaktır.

E kayıt yaptırmayan öğrencilerden istenen belgeler:

1. Adayın 2023-DGS Sonuç Belgesi.
  2. Adayın mezun olduğu ön lisans kurumundan aldığı diplomanın aslı veya onaylı örneği ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi.

Önemli Notlar:

1. Adayın elektronik kayıt yoluyla ya da bizzat başvurarak kayıt yaptırması gerekmektedir.
  2. Postayla kayıt yapılmaz.
  3. Belgeler eksik ise kayıt yapılmaz.
  4. Belirtilen tarihler arasında kaydını yaptırmayan aday, herhangi bir hak iddia edemez.
  5. Gerçeğe aykırı beyanda bulunarak kayıt yaptıran aday hakkında yasal işlem yapılacaktır.

DGS-2023 Şartlı Kayıt Duyurusu

*2023 yılı Dikey Geçiş Sınavı kayıt tarihleri arasında yükseköğretim kurumlarından mezun olamadığı için kazandığı programa kayıt yaptıramayan ancak kayıt tarihinden sonra stajını tamamlama, bütünleme sınavı, tek ders sınavı vb. başararak mezuniyet hakkı elde eden önlisans öğrencilerinin bu durumlarını belgelemeleri kaydıyla 2023-2024 eğitim öğretim yılı bahar yarıyılı başlangıcına kadar, 2023 DGS'de kayıt hakkı kazandıkları lisans programlarına kayıt yaptırabilmeleri 02/08/2023 tarihli Yürütme Kurulu toplantısında uygun bulunmuştur.

Öğrenci numaranızı öğrenmek için lütfen tıklayınız.

Sizler için hazırlamış olduğumuz DGS Kayıt Rehberine ulaşmak için lütfen tıklayınız.

Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı