Bilgi İşlem Daire Başkanlığı

Erişim Hizmetleri (Uzaktan Öğretim Sistemi, Öğrenci Bilgi Sistemi vb.) Hk.

Değerli Öğrencilerimiz;

Ktün erişim hizmetlerini (Uzaktan öğretim sistemi, Öğrenci Bilgi Sistemi, Kablosuz Ağ, Kampüs Dışı Erişim vb. ) kullanabilmeniz için adınıza ait kullanıcı adı ve erişim şifre tanımlanması yapılmıştır.

Kullanıcı adınız e-posta  hesabınız olarak tanımlanmıştır.

Kullanıcı Hesap Formatı: ([f/m/e] + [öğrenci numarası] @ [ktun.edu.tr])

Örnek Kullanıcı Hesapları:

(f) Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi      örnek e-posta adresi:        f20*******@ktun.edu.tr
(f) Mimarlık ve Tasarım Fakültesi                       örnek e-posta adresi:        f20*******@ktun.edu.tr
(m) Teknik Bilimleri Meslek Yüksek Okulu        örnek e-posta adresi:        m20******@ktun.edu.tr
(e) Lisansüstü Eğitim Enstitüsü                           örnek e-posta adresi:        e208******@ktun.edu.tr

Erişim Şifre Formatı: [babaadı-ilk-iki-harf][anneadı-ilk-iki-harf][TCKimlikNumarasının-5678 karakterleri]

Tüm öğrencilerimizin şifreleri baba adının ilk iki harfi(İlk harf büyük), anne adının ilk iki harfi ve TC Kimlik numarasının 5, 6, 7 ve 8. karakterleri birleştirilerek oluşturulmuştur. Tüm karakterler İngilizce karakter kullanılarak baba adının ilk harfi dışında tüm harfler küçük harflerden oluşmaktadır.

Örnek Erişim Şifresi:

Baba Adı: Ahm***             Anne Adı: ls***           TC Kimlik No:     ****5678***    Şifre:       Ahgu5678  (İlk Harf Büyük Olmalı)

Aktif erişim (Uzaktan öğretim sistemi, Öğrenci Bilgi Sistemi, Kablosuz Ağ, Kampüs Dışı Erişim vb. ) şifrenizi https://erisim.ktun.edu.tr adresi üzerinden giriş yaparak görebilir, değiştirebilir veya sıfırlayabilrisiniz. Güvenliğiniz için hesaplarınıza ait mevcut şifrenizi mutlaka değiştiriniz.

Önemli Uyarı: E-posta hesabınıza ait şifreniz ile erişim hizmetlerine (Lms, Öğrenci Bilgi Sistemi, İnternet, Vpn vb.) ait şifreniz birbirinden faklıdır. Lütfen kullanım sırasında bu ayrıma dikkat ediniz.

Adınıza tanımlanan kullanıcı adı ve erişim şifrenizle aşağıdaki bilişim hizmetlerine erişebilirsiniz.

Kampüs Dışı Erişim İçin: Tıklayınız.

Uzaktan Eğitim İçin:  Tıklayınız.

Kablolu İnternet Erişimi İçin: Tıklayınız.

Kablosuz (PC) İnternet Erişimi İçin: Tıklayınız.

Kablosuz (Android) İnternet Erişimi İçin: Tıklayınız.

Kablosuz (IOS) İnternet Erişimi İçin: Tıklayınız.

Ktun Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Ağ Erişimi Uzaktan Öğretim