Erişim Hizmetleri Hakkında Önemli Duyuru

Değerli Öğrencilerimiz;

Ktün erişim hizmetleri (Kablosuz Ağ, Kampüs Dışı Erişim, Uzaktan öğretim sistemi) ile ilgili adınıza ait kullanıcı ve şifre tanımlanması yapılmıştır.

Kullanıcı adınız mail hesabınız olarak tanımlanmıştır.

Kullanıcı Hesap Formatı: ([f/m/e] + [öğrenci numarası] @ [ktun.edu.tr])

Örnek Kullanıcı Hesapları:

(f) Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi      örnek e-posta adresi:        f201213001@ktun.edu.tr
(f) Mimarlık ve Tasarım Fakültesi                       örnek e-posta adresi:        f203501001@ktun.edu.tr
(m) Teknik Bilimleri Meslek Yüksek Okulu        örnek e-posta adresi:        m205005001@ktun.edu.tr
(e) Lisansüstü Eğitim Enstitüsü                           örnek e-posta adresi:        e208229002004@ktun.edu.tr

Erişim Şifre Formatı: [babaadı-ilk-iki-harf][anneadı-ilk-iki-harf][TCKimlikNumarasının-5678 karakterleri]

Tüm öğrencilerimizin şifreleri baba adının ilk iki harfi anne adının ilk iki harfi ve TC Kimlik numarasının 5, 6, 7 ve 8. karakterleri birleştirilerek oluşturulmuştur. Tüm karakterler İngilizce karakter kullanılarak küçük harflerden oluşmaktadır.

Örnek Erişim Şifresi:

Baba Adı: Ahmet             Anne Adı: lsüm           TC Kimlik No:     12345678901    Şifre:       Ahgu5678

Aktif erişim (Kablosuz Ağ, Kampüs Dışı Erişim, Uzaktan öğretim sistemi ) şifrenizi https://erisim.ktun.edu.tr adresi üzerinden giriş yaparak görebilir veya değiştirebilirsiniz.

Önemli Uyarı: E-Posta, erişim ve obis hesaplarınıza ait şifreler birbirlerinden farklıdır. Şifreler Sistem tarafında geçici olarak verilmiştir. Güvenliğiniz için hesaplarınıza ait mevcut şifrenizi mutlaka değiştiriniz.

Erişim için tanımlanan kullanıcı adı ve şifre hesabınızla aşağıdaki hizmetlere erişebilirsiniz.

Kampüs Dışı Erişim İçinTıklayınız.

Uzaktan Eğitim İçinTıklayınız.

Kablolu İnternet Erişimi İçinTıklayınız.

Kablosuz (PC) İnternet Erişimi İçinTıklayınız.

Kablosuz (Android) İnternet Erişimi İçinTıklayınız.

Kablosuz (IOS) İnternet Erişimi İçinTıklayınız.

Ktun Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Ağ Erişimi Uzaktan Öğretim