Öğrencilerimizin E-Posta Hesapları Hakkında Duyuru

Değerli Öğrenciler,
Üniversitemize yeni başlayan öğrencilerimiz için kurumsal e-posta hizmetleri kapsamında ktun.edu.tr uzantılı e-posta hesaplarınız oluşturulmuştur. E-posta hesaplarınıza üniversitemiz kurumsal web sayfasında bulunan “İnteraktif” menüsü altındaki “E-posta” linkini ya da http://posta.ktun.edu.tr adresini kullanarak erişebilirsiniz.

E-posta adresleriniz ve geçici şifreleriniz aşağıda belirtilen şekilde oluşturulmuştur. E-posta adreslerinizde ya da geçici şifrelerinizde oluşabilecek hatalar için “İnteraktif” menüsü altındaki “E- posta Destek” linkini kullanarak destek kaydı oluşturmanız ve bu kaydı oluşturduktan sonra öğrencisi olduğunuz fakülte/meslek yüksek okulu/enstitünün öğrenci işleri birimine şahsen başvurarak destek talebindeki bilgilerin doğru olduğunu onaylatmanız gerekmektedir.

Öğrenci kaydı sırasında vermiş olduğunuz cep telefonu numaranız, e-posta sistemine kaydedilmiştir. Cep telefonu numaranızın bulunmaması ya da değişmesi halinde,  e-posta sistemi, kullanıcının ilk giriş anında şifre unutulması vb hatalara karşı kullanıcının cep telefonunun sisteme kaydedilmesini istemektedir. Gelecekte hesabınıza erişememeniz durumunda sistem üzerinden otomatik olarak şifre oluşturabilmeniz için cep telefonu numaralarınızı e-posta sistemine kaydetmeniz büyük önem arz etmektedir. Karşılaşacağınız diğer problemler için, bölümünüzü ve öğrenci numaranızla birlikte destek@ktun.edu.tr adresine başvurabilirsiniz.

E-posta hesaplar formatı : [f/m/e] + [öğrenci numarası] @ [ktun.edu.tr]

Ön Ekler:

(f) Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi      örnek e-posta adresi: f191213001@ktun.edu.tr
(f) Mimarlık ve Tasarım Fakültesi                    örnek e-posta adresi: f193501001@ktun.edu.tr
(m) Teknik Bilimleri Meslek Yüksek Okulu       örnek e-posta adresi: m195005001@ktun.edu.tr
(e) Lisansüstü Eğitim Enstitüsü                      örnek e-posta adresi: e188229002004@ktun.edu.tr

Şifreler : [babaadı-ilk-iki-harf][anneadı-ilk-iki-harf][TCKimlikNumarasının-5678-karakterleri]

Tüm öğrencilerimizin şifreleri baba adının ilk iki harfi anne adının ilk iki harfi ve TC Kimlik numarasının 5, 6, 7 ve 8. karakterleri birleştirilerek oluşturulmuştur. Tüm karakterler İngilizce karakter kullanılarak küçük harflerden oluşmaktadır.

Örnek şifreler :

Baba Adı: Ahmet       Anne Adı: lsüm    TC Kimlik No: 12345678901    Şifre: ahgu5678
Baba Adı: İbrahim     Anne Adı: Özlem      TC Kimlik No: 10789456123    Şifre: iboz9456
Baba Adı: Hakan       Anne Adı: Zeynep     TC Kimlik No: 78945612301    Şifre: haze5612