Rektör Prof. Dr. Babür Özçelik'ten, Üniversitemizi Kazanan Öğrencilere 'Ailemize Hoş Geldiniz' Mesajı

Sevgili Öğrencilerim;

Sizler zorlu bir süreçten çıkıp hayatınızda önemli bir dönüm noktası olan üniversite hayatına adım atarak Konya Teknik Üniversitesi ailesine katıldınız.

Bilmelisiniz ki 15 Mayıs 2018 tarihinde kurulan Konya Teknik Üniversitesi, önemli bir sanayi şehri olan Konya’da üzerine düşen sorumluluğun farkındadır ve bu bilinçle çalışmalarına yön vermektedir. 2 fakülte, 1 meslek yüksekokulu, 1 enstitü ve yaklaşık 17 bin öğrencisiyle yeni ancak mühendislik ve mimarlık öğretiminde 48 yıllık deneyimli bir alt yapıya sahip üniversitemiz,  sizlerle birlikte Türkiye’nin geleceğine katkı sunacak yerli ve milli yatırımları destekleyecek çalışmalar yapabilecek güç ve inançtadır.

Kurulduğu günden bu yana geçmişin akademik birikimi ve kültürünü unutmadan, yeniliğe açık, her alanda gelişime öncülük eden üniversitemiz; araştırmacı, bilimsel, sosyal, kültürel ve sportif anlamda etkin ve dinamik gücünü her geçen gün artırarak geleceğe umutla ve güvenle bakmaktadır. Bu noktada sizlerin de sorumluluğunuzun farkında olarak güven ve huzur ortamı içerisinde sunduğumuz imkânları en iyi şekilde değerlendirip, geleceğinizi inşa ederken gerek üniversitemize gerekse ülke katma değerine önemli kazanımlar sağlayacağınız inancını taşıdığımı bilmenizi istiyorum.

Bu düşüncelerle sınavda göstermiş olduğunuz başarı ve geleceğiniz adına önemli bir adım olan Konya Teknik Üniversiteli olma kararınızdan dolayı sizleri tebrik ediyor, Üniversite hayatınızın sağlıklı, mutlu ve başarılı geçmesi dileğiyle hepinizi sevgiyle kucaklıyorum.

Konya Teknik Üniversitesi ailesine hoş geldiniz.

Prof. Dr. Babür ÖZÇELİK