KTÜN’de ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Sergisi’

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Mimarlık ve Tasarım Fakültesi tarafından, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” anma etkinlikleri kapsamında düzenlenen ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Sergisi’ açıldı.

İçerisinde Anadolu Ajansının (AA) 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi gecesi ve sonrasında servis etmiş olduğu fotoğrafların yanı sıra 15 Temmuz Şehitler Abidesi ve Hafıza 15 Temmuz Müzesi’ni anlatan fotoğrafların da yer aldığı Mimarlık ve Tasarım Fakültesindeki serginin açılışına, Rektör Prof. Dr. Babür Özçelik, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. H. Selçuk Halkacı, Genel Sekreter Recep Öztürk, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rahmi Erdem, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ferruh Yıldız, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Emin Başar, akademik ve idari personel katıldı.

Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik yaptığı konuşmada, 15 Temmuz gecesi yaşananların sadece bir darbe girişimi olmadığını, ülkenin dış güçler tarafından paylaşılması ve o güçlerin ülke yönetimine el koyma isteği olduğunu ifade etti.  15 Temmuz’da yaşananların bir grubun sadece darbe yapması olmadığını vurgulayan Prof. Dr. Özçelik, “Onların arkasındaki malum ülkenin planladıkları senaryoyu gerçekleştirme girişimiydi. Ancak ülkesini, vatanını, milletini seven milyonların meydanlara çıkarak devletine ve demokrasisine sahip çıkmasıyla bu girişim sonuçsuz kaldı. Ülkemizin böyle bir girişimle bir daha karşı karşıya kalmamasını diliyorum. Türk devletinin ve milletinin mevcudiyetine kasteden hainleri ve işbirlikçilerini lanetliyor ve kınıyoruz. Şehitlerimizi rahmetle anarken, gazilerimize ise sıhhat ve afiyet diliyorum.” dedi.

“ÜLKEMİZİN HEDEFLERİ DOĞRULTUSUNDA ÇALIŞMALIYIZ”

Prof. Dr. Özçelik, Türkiye’nin gelişmiş ülkeler sıralamasında 17’nci sırada olduğunu belirterek, “Dünyanın ilk 10 ülkesi içine girme hedefimiz varken bu hedefe ulaşmamızı istemeyenler, içimizde kurdukları bu tip yapılarla ülkemizin daha gerilere düşmesini istemektedir. Ama her ne olursa olsun, bizler dünyanın ilk 10 ülkesi arasına girmek için gereken gayreti göstereceğiz. Tabi burada üniversite olarak bizim sorumluluğumuz, dünyada kullanılan teknolojiyi, dünyada kullanılan teknolojiyi takip ederek, öğrencilerimizi gelişen teknolojiye göre yetiştirmek ve ülkemiz üzerinde oynanan bu oyunları ortadan kaldırmak. Üniversite olarak yapabileceğimiz, gençlerimizi bilinçli olarak yetiştirmek ve sektörün ihtiyacı olan mühendisler, mimarlar, teknikerler yetiştirmek. Ülkemize olan borcumuzu ödememiz gerekiyor. Umarım böyle şeyleri bir daha yaşamayız” diye konuştu.

Ardından, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi organizasyonunda 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi gecesi ve sonrasındaki 31 fotoğraftan oluşan sergi gezildi. Sergi, 19 Temmuz Cuma gününe kadar ziyaret edilebilecek.