Teknik Bilimler MYO’da Mezuniyet Heyecanı

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunda (MYO) 2018-2019 yılı mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene MYO Müdür Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Murat Selek, Öğr. Gör. Durmuş Ali Açıkel, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı. Program, öğrencilerin 2018 – 2019 eğitim öğretim dönemi boyunca hazırlamış olduğu projelerin yer aldığı proje sergisinin açılışıyla başladı. Sonrasında 30 Ağustos Salonunda düzenlenen mezuniyet törenine geçildi.

Teknik Bilimler MYO Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Durmuş Ali Açıkel yaptığı konuşmada, KTÜN Teknik Bilimler MYO’nun Türkiye’nin en köklü meslek yüksekokullarından birisi olduğunu belirtti. MYO olarak 12 bölüm, 20 programda 52 akademik personel ile önemli bir hizmet verdiklerini ifade eden Öğr. Gör. Açıkel, “Bugüne kadar 21 bin teknik elemanı ülke ekonomik ve sosyal hayatına kazandıran okulumuz, bu misyonunu artırarak azim ve kararlılıkla çalışmalarına devam edecektir. Teknik Bilimler MYO ailesi olarak değerli öğrencilerimizi işinin ehli öğretim üyelerimizin onlara kattıklarıyla daha da değerlenmiş olarak okulumuzdan mezun etmiş bulunmaktayız. Bileklerine kattığımız altın bilezikleri kullanarak kendilerini daha da ileriye taşıyacaklarını umut ediyoruz. Bizlerin bu konuda en ufak bir tereddüttü yoktur. Bizler pırıl pırıl gençlerimize inanıyoruz.” diye konuştu.

Konuşmanın ardından, MYO’da dereceye giren öğrencilere plaket takdim edildi. Ney dinletisi eşliğinde sema gösterisinin gerçekleştirildiği törende, 726 öğrenci diplomalarını öğretim üyelerinin elinden aldı. Sonrasında mezun öğrenciler, büyük bir heyecan ve coşkuyla keplerini havaya fırlattı.