KTÜN’de Fotoğrafçılık Üzerine Deneyimler Konuşuldu

Fotoğraf Sanatçısı ve Beyşehir Fotoğraf Topluluğu Başkanı Seyit Konyalı, Konya Teknik Üniversitesi Fotoğrafçılık Topluluğu tarafından düzenlenen “Fotoğrafçılık Üzerine Deneyimler” başlıklı söyleşide Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) öğrencileriyle bir araya geldi.

Mimarlık ve Tasarım Fakültesinde gerçekleştirilen etkinliğe KTÜN Rektör Yardımcısı Prof. H. Selçuk Halkacı, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rahmi Erdem, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Emin Başar, öğretim üyeleri katıldı.

KTÜN Fotoğrafçılık Topluluğunun ilk etkinliği olma özelliğini taşıyan söyleşi ve sunum etkinliğinde, fotoğraf sanatının insan, kültür, doğaya dokunan üç önemli konu üzerine sunumlar ve verimli tartışmalar gerçekleştirildi.

İlk olarak mimarlık, mekân ve tarih ilişkisi konseptinde “Toprak ve Sanat” teması ile Konya’nın Beyşehir ilçesine bağlı kurulan Sonsuz Şükran Köyünün kerpiç mimarisi üzerine kurulumu, inşa süreci ve bu sürecin bir fotoğrafçı gözüyle nasıl belgelendiğine ilişkin sunum yapıldı.

İkinci konu temasında ise görsel bir sanat olan fotoğrafçılık sanatında “bakmak ve görmek” arasındaki ilişki tartışıldı. Bu temada bir fotoğrafçının hayal gücünün önemi ve bu hayal gücüne bağlı olarak kurgunun nasıl tasarlandığı ele alındı.

Üçüncü konu kapsamında doğa kavramı tartışıldı. Bu çerçevede doğa; “gölde kış”,  gün batımı ise “kızıl akşamlar” temalı sunumlarla anlatıldı.