Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, KTÜN Öğrencileriyle Buluştu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) ev sahipliğinde düzenlenen söyleşi programında, öğrencilerle bir araya geldi. 1999 yılı İnşaat Mühendisliği Bölümü mezunu olan Bakan Kurum, mezun olduğu okuldaki öğrencilerle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek öğrencilerle keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi.

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Prof. Dr. Halil Cin Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe, Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, ilçe belediye başkanları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

“KÖKLÜ BİR MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNDE OKUDUĞUNUZ İÇİN ŞANSLISINIZ”

Öğrencilere tavsiyelerde bulunarak meslek hayatındaki deneyimlerini paylaşan Murat Kurum, Konya Teknik Üniversitesi bünyesinde bulunan köklü bir mühendislik fakültesinden mezun oldukları için şanslı olduklarını ifade etti. Bakan Kurum: “Öğrencilik yıllarınız hayatınızda yaşadığınız güzel dönemlerdir. Önemli olan buradan öğrenerek mezun olmanız. İlla ders de değil, pratikle beraber öğretimi sağlamak lazım. Siz, Konya Teknik Üniversitesi gibi köklü bir mühendislik fakültesinde okuduğunuz için şanslısınız. Burada almış olduğunuz eğitimle bir adım önde olduğunuzu düşünüyorum. Ülkemiz, milletimiz ve şehrimiz için daha fazla ne yapılabilir diye araştırmalısınız. Bakanlık olarak çevre konusunda birçok proje üretiyoruz. Bu çerçevede, çevre mühendisliği okuyan öğrencilerimizin de fikirlerini bize iletmelerini istiyoruz. Çevreyi korumak adına geliştireceğiniz projeler bize katkı sağlayacaktır. Biz de geliştireceğiniz projelere maddi ve teknik açıdan destek oluruz. Böylece önümüzdeki süreçte aslında kendi istihdamınızı kendiniz de karşılayabilirsiniz.” dedi.

“BAKANLIK OLARAK ÜNİVERSİTELERİMİZE KATKI SAĞLAMAK İSTİYORUZ”

Okulda alınan eğitimin pratiğe dökme anlamında önemli olduğunu söyleyen Bakan Kurum, öğrencilerin kendilerini kentsel dönüşüm alanında yetiştirmelerini istedi. Kurum: “Nitelikli öğrenciler, mühendisler yetiştirmemiz gerekiyor. Nitelikli olmak için okulda aldığınız eğitimi pratiğe dökmeniz gerekiyor. Okullarımızın teknik alt yapı imkanlarının güçlendirilmesi daha iyi şartlarda eğitimin gerçekleşmesi ve eğitim kalitesinin arttırılması da çok önemli. Bu anlamda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak üniversitelerimize katkı sağlamak istiyoruz. Bu kadar çok mezun veren gözde bir bölümün öğrencilerinin istihdam alanlarının da genişletilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bunu sağlamak için titizlikle çalışacağımızı bilmenizi isterim. Öte yandan, Türkiye’de yenilenmesi gereken 6,7 milyon konut var. Şehirlerimizin gelecek 50-100 yılını planlama adına çalışıyoruz. Vatandaşımızın ihtiyacı olan projeler üretmeye devam edeceğiz. Şu an valiliklerce şehirlerimizdeki riskli alanlar tespit ediliyor. İnşaat mühendisi olarak sizin de en önemli işiniz kentsel dönüşümdür.” ifadelerini kullandı.

Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, Ar-Ge, Tasarım ve İnovasyonda öncü üniversite olma yolunda sadece Türkiye’de değil, dünyada da marka üniversite olma hedefiyle çalışmalar yürüttüklerini ifade etti. Prof. Dr. Özçelik, “Üniversitemiz Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümü mezunu olan Sayın Bakanımız Murat Kurum’u üniversitemizin bir parçası olarak gördüğümüzü ve yaptığı çalışmalarla gurur duyduğumuzu belirtmek istiyorum. Kendilerine şunu özellikle ifade etmek isterim ki, yürüttüğü başarılı çalışmalar hem bizlere hem de öğrencilerimize örnek teşkil etmektedir. Yine, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Uğur İbrahim Altay, o da Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümü mezunu. Burada bulunan her bir öğrencimizin de yakın gelecekte birer girişimci, iş adamı, bürokrat gibi bulundukları topluma liderlik görevi üstlenecek düzeyde olduklarına inanıyorum. Bu nedenle böyle bir üniversitenin rektörü olmaktan gurur duyuyorum.  Sayın bakanımıza ve Büyükşehir Belediye Başkanımıza da üniversitemize verdikleri desteklerden ötürü de ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum.” diye konuştu.

Soru-cevap bölümünün ardından, Rektör Prof. Dr. Özçelik, Bakan Kurum’a çini tablo takdiminde bulundu. Bakan Kurum, son olarak öğrencilerle selfie çektirmeyi ihmal etmedi.