Rektör Prof. Dr. Babür Özçelik'in 'Ramazan Bayramı' Mesajı

Tüm Dünya’da etkisini hissettiren COVİD-19 salgını sebebiyle sınırlı koşullar altında olsak da birlik ve beraberlik içerisinde idrak ettiğimiz Mübarek Ramazan ayını geride bırakırken, tüm olumsuzluklara rağmen yine de heyecanın eksik olmadığı bir ‘Ramazan Bayramı’na daha kavuşmanın mutluluğu içerisindeyiz.

Şüphesiz toplumumuzda büyük öneme sahip bayramlarımız, birlik ve beraberlik duygularının güçlenmesine, sevgi, saygı gibi bizleri bütünleştiren temel unsurların ön plana çıkmasına vesile olan eşsiz günlerdir. Böyle günlerde zengin-fakir, biz-siz, güçlü-güçsüz ayrımı yapılmadan bir arada olmanın güzelliği ortaya çıkmaktadır. İşte ülkemizin de etkisinde bulunduğu bu zor günlere rağmen, toplumumuzu ayakta tutan en önemli manevi değerlerimizden olan bayramlarımızın bize yaşattığı bu atmosferi iyi değerlendirmeliyiz.

Bu duygu ve temennilerle sadece kendi ailemizle değil bütün sevdiklerimizle birlikte bayram heyecanını yaşadığımız ve birbirimizi kucaklayabildiğimiz daha nice bayramlara ulaşmak dileğiyle başta Konya Teknik Üniversitesi ailemiz olmak üzere, şehrimizin, ülkemizin ve tüm İslam âleminin Ramazan Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.

• Prof. Dr. Babür ÖZÇELİK
  • Konya Teknik Üniversitesi Rektörü