Konya Teknik Üniversitesi 2 Yaşında

1970 yılında kurulan Konya Devlet Mühendislik Mimarlık Akademisine dayanan birikim ve tecrübesinden aldığı güçle 18 Mayıs 2018 tarihinde devlet üniversitesi olarak kurulan Konya Teknik Üniversitesi, kuruluşunun 2. yıl dönümünü kutluyor.

Konya Teknik Üniversitesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Lisanüstü Eğitim Enstitüsü ile 8 bin 369 lisans, 3 bin 987 ön lisans, bin 620 lisansüstü olmak üzere yaklaşık 14 bin öğrencisi bulunan ve 14 lisans, 12 ön lisans ve 13 lisansüstü bölüm ve programda 600’ün üzerinde akademik ve idari personel ile yerli ve milli şuurla bilim ve teknolojiye hizmet etme hedefiyle öğrenim faaliyetlerine devam ediyor.

Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik yaptığı açıklamada, bölge ve ülke için stratejik öneme sahip araştırma ve uygulama merkezlerini hayata geçirdiklerini ifade etti. Toplumsal ihtiyaç ve sorunları belirlemek, bu doğrultuda çözümler üretmek amacıyla çalışmalara yön verdiklerini belirten Rektör Özçelik, şunları kaydetti: “Üniversite-sanayi iş birliği ve proje odaklı yapısıyla ülke ekonomisi ve gelişimine katkı sağlamak için var gücümüzle çalışmaktayız. Bu kapsamda ülkemizin ileri teknolojiye sahip Savunma Sanayii Başkanlığı, Aselsan, Havelsan gibi stratejik kuruluşlarıyla iş birliği ve protokol anlaşmaları imzaladık. Özellikle savunma sanayine yönelik önemli çalışmaları hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Konya Teknik Üniversitesi, tarım ve sanayi şehri Konya’da bilim, teknoloji, inovasyonda gelişime öncülük eden ve kurulduğu günden bu yana güçlü yönetim, idari ve akademik kadrosuyla motivasyonu yüksek öğrencisiyle öğretim çıtasını her geçen yıl arttırmaktadır. Güçlü altyapısı, alanında deneyimli akademik ve idari kadrosu, dinamik öğrencileriyle Konya Teknik Üniversitemizin 2. kuruluş yıl dönümünü tebrik ediyorum.”